nedelja, 17. avgust 2008

Annaberg pri Salzburgu

Lori je bila prvič v tujini in to brez potnega lista (pozabili smo ga doma). Šli pa smo na obisk k prijateljem, v 500 let staro hišo (vikend), ki se nahaja v prelepi vasici Annaberg pri Salzburgu. Vasica je kičasto lepa, pravzaprav zelo urejeno smučarsko središče.
Še predno je Lori stopila z avta, je v naš avto že lezla Stella belgijska ovčarka. Lepšega sprejema si ni mogla zamisliti, psički sta se ves čas igrali in podili ena za drugo. Poleg tega pa je imela Lori še otroške oboževalce, ki so komaj čakali kdo jo bo lahko peljal na sprehod.
Edino vreme je bilo kislo. Naše hribarjenje je tako odpadlo, saj ni in ni nehalo deževati. Zato smo šli do bližnjega ledeniškega jezera obdanega z 3-tisočaki. Nice :)) Mali Bohinj. Tam je tudi diving center, voda je kristalno čista, vidljivost 30 m, predvidevam pa da potapljanje brez suhe obleke ni humano :)
Na koncu pa še na pečeno postrv (iz tega jezera), narejeno na maslu. Lori nas je spremljala povsod, nekateri pač ne komplicirajo, če je pes v gostilni... Defenitivno vredno obiska, kjub slabemu vremenu :)

Ni komentarjev: